Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Κι άλλος νεκρός μετανάστης στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα

Το βράδυ του Σαββάτου, ένας 20χρονος πολωνός, ύποπτος για μικροκλοπή, πήδηξε, σύμφωνα με την αστυνομία, από παράθυρο του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα και μετά τον σοβαρό τραυματισμό του τελικά εξέπνευσε.
Το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα όπως και εκείνο της Ομόνοιας βρίσκονται στην κορυφή των κολαστήριων της ελληνικής αστυνομίας, ιδιαίτερα όσον αφορά στη "σχέση" τους με τους μετανάστες." Ένας μετανάστης λιγότερος", θα πουν τα απανταχού φασιστοειδή, κάτι που έλεγαν και πολλοί άλλοι όταν πάθαινε κάτι ανάλογο ένας έλληνας μετανάστης προς την Αμερική, πριν από κάποιες δεκαετίες.
Η ελληνική αστυνομία και οι συνεργαζόμενες φαστιστοομάδες έχουν βάλει στόχο τους ξένους. Αν ήταν μάγκες, ας τα έβαζαν με τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις τρόικες, τα μεγάλα ξένα αλλά και ντόπια αφεντικά. Ο πόλεμος που έχει κηρυχτεί συλλήβδην κατά των μεταναστών είναι πόλεμος κατά ενός μεγάλου μέρους των φτωχών.
Σε καμιά περίπτωση, οι μορφές αντικοινωνικής παραβατικότητας δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τη ρατσιστική βαρβαρότητα. Η βαρβαρότητα βρίσκεται, πολύ πιο πριν από αυτήν την αντικοινωνική παραβατικότητα, στη μαύρη εργασία, στη νεοελληνική λαμογιά, στην τραπεζιτική κυριαρχία, στα αντεργατικά μέτρα, στην υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών, στην υποβάθμιση των γειτονιών για χάρη μεγαλοεπενδυτών που θα αγοράσουν φτηνά και θα πουλήσουν ακριβότερα, στην τακτική της σαλαμοποίησης της εργατικής τάξης από τα αφεντικά.
Οι θάνατοι στα αστυνομικά τμήματα αποτελούν την περίτρανη απόδειξη της εγκληματικής πολιτικής που διαδραματίζει το ελληνικό κράτος.
Οι γειτονιές βρίσκουν τον δρόμο τους μέσα από την αυτοοργάνωση των εκμεταλλευόμενων, τη συνεργασία, την αλληλοβοήθεια, την ταξική αλληλεγγύη.
Τίποτα αναπάντητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου