Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Καμμένη γη vs. καμμένα γκρέιντερ

Στους καιρούς της σύγχυσης εννοιών και αξιών, θολής διάκρισης ορίων νομίμου και θεμιτού, πολυεπίπεδης συνέργειας στην καταστροφική επέλαση του κεφαλαίου, τέτοια κουίζ θα αποτελούν όλο και μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά. Η αξιοπρέπεια και η ηλιθιότητα θα συνεχίζουν τον ανηλεή αγώνα τους μέσα στους αιώνες.
 Βρες σε ποιον ανήκουν οι παρακάτω εκφράσεις:
 1. "Η τρομοκρατική επίθεση με μολότοφ στις Σκουριές δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά για τις προθέσεις των επιτιθέντων. Αναρωτιόμαστε ποιον άραγε να αντιπροσωπεύουν και ζητούμε από το κράτος να προβεί σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο".
Α. Άγγελος Δεληγιόβας (πρόεδρος σωματείου εργαζομένων "Μαύρη Πέτρα")
Β. Paul Wright (πρόεδρος της εταιρείας Eldorado Gold)
Γ. Γιάννης Μπουτάρης (δήμαρχος Θεσσαλονίκης)
Δ. Χρήστος Πάχτας (δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής)

2. "Ενέργειες όπως η παραπάνω, δίνει - δυστυχώς - την ευκαιρία τόσο στην εταιρία, όσο και στις δυνάμεις καταστολής να συκοφαντήσουν και να καταστείλουν ακόμα πιό βίαια, τον αγώνα."
 Α. Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής ΚΚΕ
Β. Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ
Γ. Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής Οικολόγοι Πράσινοι
Δ. Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ

3. "Έως εδώ. Αφού δεν μπορεί το κράτος να περιφρουρήσει την επένδυση, θα το κάνουμε εμείς. Θα ξεκινήσει εμφύλιος."
Α. Άγγελος Δεληγιόβας (πρόεδρος σωματείου εργαζομένων "Μαύρη Πέτρα")
Β. Paul Wright (πρόεδρος της εταιρείας Eldorado Gold)
Γ. Γιάννης Μπουτάρης (δήμαρχος Θεσσαλονίκης)
Δ. Χρήστος Πάχτας (δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής)
 Ευτυχώς εκτός από τους δυνατούς λύτες, υπάρχουν και οι όμορφες νύχτες. Που παράλληλα με τις όμορφες μέρες με τις δυναμικές πορείες μας τις προσφέρουν οι περήφανοι κάτοικοι της Β. Χαλκιδικής που εξακολουθούν να προτιμούν το καθαρό νερό από τα πολύχρωμα (βιολογικά και πολιτικά) λύματα. Κόκκινα, ροζ, κίτρινα. Που δεν θυμούνται τοπικούς αγώνες όταν συμβαίνουν στη Ν. Αμερική και τους ξεχνούν όταν το κτήνος τους κλέβει γη και ελευθερία.
Η σκέψη μας είναι στις Σκουριές.

Υ.Γ. Οι σωστές απαντήσεις είναι 1Γ,2Β,3Α. Οποιαδήποτε άλλη απάντηση γίνεται όμως δεκτή ως σωστή.  

1 σχόλιο:

  1. Όχι ανεξάρτητα από το τι λένε όλα αυτά τα καθίκια, το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και οφείλουν να σκύψουν οι αγωνιζόμενοι σε εναλλακτικές λύσεις δίπλα στο σταμάτημα του αργού θανάτου. Αντίστοιχες καταστάσεις έχουμε ζήσει και στο παρελθόν αλλού (σε όλη την Ελλάδα που έμπαινε διλημματικά-λάθος, το ζήτημα π.χ Λιπάσματα, Τσιμεντάδικα, ΛΑΡΚΟ κλπ) και μάλιστα στην ίδια περιοχή στο παρελθόν γύρω στο 2000 με την τι-βι-εξ-γκολντ. Διότι πώς θα ζήσουν αυτοί που δουλεύουν; Είναι ή δεν είναι σύντομος θάνατος, η ανεργία;
    Για να μην μπερδευτούμε με την κατά Τσίπρα "αυτοσυγκράτηση", δεν εννοώ αυτό: Αντίθετα να αγωνιστούμε χωρίς συγκράτηση για επίλυση του ζητήματος με προτάσεις κοινωνικές που θα προέλθουν κυρίως από τους κόλπους των αγωνιζόμενων στην περιοχή. Η σκέψη μας πρέπει να είναι και εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή