Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Σχετικά με την προσπάθεια ανακατάληψης της Πατησίων και Σκαραμαγκά

σημερινό στιγμιότυπο από την προσπάθεια ανακατάληψης της Πατησίων και Σκαραμαγκά

Τριακόσιες περίπους συντρόφισες και σύντροφοι επιχείρησαν σήμερα το απόγευμα, λίγο πρωτού ξεκινήσει το διήμερο αλληλεγγύης στις καταλήψεις και στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, στο Πολυτεχνείο. Η επιχείρηση ανακατάληψης απέτυχε οριακά μετά την επέμβαση τεσσάρων διμοιριών των ΜΑΤ με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης. Ακολούθησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση περικύκλωσης του Πολυτεχνείου και των Εξαρχείων καθώς και 35 μέχρι τώρα προσαγωγές.
Η επιχείρηση ανακατάληψης της Πατησίων και Σκαραμαγκά έδειξε πως όχι μόνο τίποτα δεν έχει τελειώσει αλλά πως οι μορφές αντίστασης στη μαυρίλα που επιχειρούν να επιβάλουν -με τη μπατσοκρατία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την κυριαρχία της μαφίας, των μπράβων και των ναρκωτικών- παραμένου όχι απλά ζωντανές αλλά διαρκώς μαζικότερες και άκαμπτες. 
Αυτή η πρακτική αλλά και πολιτική κίνηση κατέδειξε για άλλη μια φορά πως το κράτος στηρίζεται στους ένστολους πραιτωριανούς του για να επιχειρήσει τη διάλυση όλων των εστιών αντίστασης ανεξαιρέτως: από τις αναρχικές καταλήψεις μέχρι τα μπλόκα των αγροτών και τις απεργίες. Γι΄ αυτό και χθες τους έδωσε τα εύσημα για άλλη μια φορά ο Δένδιας μπροστά στον Παπούλια, που θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις πιο μελανές μορφές ξεπουλήματος ενός λαού.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συντρόφους των καταλήψεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου