Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Το (οικονομικό) μέγεθος μετράει



Αύξηση του αριθμού των ρώσων τουριστών και αύξηση των χρημάτων που αφήνουν (σε ποιους άραγε;) ανακοίνωσαν οι αρμόδιες υπουργικές αρχές. Αυτό τις κάνει μία ώρα αρχύτερα να θέλουν να ξεπουλήσουν δημόσιες γαίες και κτιριακές υποδομές, καθώς επίσης και να προωθήσουν αυτό που τόσο χυδαία ακόμα και απέναντι στη θρησκευτική έννοια του ιερού αποκαλείται "θρησκευτικός τουρισμός". Ασφαλώς, το γεγονός ότι παράλληλα, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτεται την Ελλάδα, μειώνεται ο αριθμός των επισκεπτών των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων (επειδή εκλείπουν σταδιακά οι βορειοευρωπαίοι και οι αμερικάνοι), ούτε που τους ενδιαφέρει.
Η τουριστική βιομηχανία αποτελεί άλλο ένα όνειδος του σάπιου πολιτισμού που επιβάλλει η κυριαρχία της αγοράς και κοινώς του χρήματος. Σε αυτά τα πλαίσια, ούτε εδώ σταματά να δουλεύει η κρεατομηχανή που λιώνει ανθρώπους, μισθούς και εργατικά δικαιώματα.
Είναι πάντως εντυπωσιακό το πώς όλοι αυτοί οι "πατριώτες", που "ριγούν" μπροστά στον κυματισμό της γαλανόλευκης, ψάχνουν τόσο επίμονα και ξεφτιλισμένα για μεγάλους προστάτες, προκειμένου να διασφαλίσουν ή να επεκτείνουν το δικό τους τζίρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου