Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Έτσι είν΄ οι πατριώτες


Έτσι είναι οι πατριώτες: πυροβολούν πινακίδες σήμανσης κάποιου αρχαιολογικού χώρου ή μνημείου (καφέ πινακίδες). Αυτό δείχνει το πόσο πολύ τιμούν τη γη που πατάνε και την ιστορία της, τη γη που οι πρόγονοί τους μοιράστηκαν με τους ναζί, τους φασίστες και -ας μην το ξεχνάμε κι αυτό- τις βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής.
Όμως, ούτε οι σημερινές φωτογραφίες, που βγήκαν στη φόρα, με τους νεοναζί της Νίκαιας να κρατάνε όπλα και να κραδαίνουν σημαιάκια των ες-ες δεν πρόκειται να "σοκάρουν" το μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων τους. Σήμερα, η Ευρώπη δεν βρίσκεται μεταξύ του φιλοευρωπαϊσμού και του ευρωσκεπτικισμού, αλλά μεταξύ της ανθρώπινης σκέψης και του ζωώδους ενστίκτου (αν και τα υπόλοιπα ζώα σε καμιά περίπτωση δεν είναι κατώτερα αυτών των ανθρωποειδών). Ελευθερία ή βαρβαρότητα, τόσο άμεσο είναι πλέον το δίλημμα...

Τ.Κ.

1 σχόλιο:

  1. Η ανάρτησή σου είναι πολύ προσβλητική και δείχνει άγνοια για τον τόπο που μάλλον ζεις και κατοικείς. Δεν είναι έτσι οι πατριώτες καλέ μου. Έτσι είναι τα αμερικανοκίνητα και αγγλοκίνητα κτήνη που κυριάρχησαν μετά το 1950 μέχρι και σήμερα στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας. Το να χαρίζεις το τίτλο του πατριώτη σε αυτά τα καθάρματα που μόνο με τις πλάτες του μεταπρατικού κηδεμονευόμενου ελληνικού κράτους, κυριάρχησαν δείχνει να αγνοείς την ιστορία του πατριωτισμού. Ο πατριωτισμός ήταν απελευθερωτικός στην Ελλάδα κι όχι επεκτατικός σωβινισμός. Είναι λυπηρό που αγνοείς τον πατριωτικό πόλεμο του 1821 μέχρι και τον πατριωτικό πόλεμο του 1942-1949. Κατά τ' άλλα συμφωνούμε στο τελευταίο αν και η Ελευθερία και η Βαρβαρότητα θέλουν επανανοηματοδότηση σε μια εποχή σύγχυσης. Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Π.χ. η περίπτωση του φιλομεταναστευτικού και αντιφασίστα Τζόρτζ Σόρος, ή η περίπτωση του δικού μας Γ. Παπανδρέου σε ποιον πόλο υπάγεται; Απάντησε χωρίς ψευδοαναγωγές και ψευδοκατηγοριοποιήσεις για αυτά που γράφω στο σχόλιό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή