Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Σχετικά με την επίθεση των φασιστοειδών της χρυσής αυγής στο "Ρεσάλτο"

 Το Σάββατο το πρωί, 100 περίπου μέλη της χρυσής αυγής έκαναν πορεία στην περιοχή της Αμφιάλης και του Κερατσινίου. Τα φασιστοειδή πέρασαν από το σημείο που δολοφονήθηκε από μέλη της χ.α. ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας και προκάλεσαν φθορές στο μνημείο που έχει στηθεί στον τόπο της δολοφονίας του. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς τον αυτοοργανωμένο χώρο αλληλεγγύης και ρήξης "Ρεσάλτο", στον οποίον επιτέθηκαν με πέτρες και πάντοτε φορώντας οι περισσότεροι από αυτούς μπλούζες της χ.α. Από την επίθεσή τους προκλήθηκαν σοβαρότατες ζημιές στο διπλανό από το "Ρεσάλτο" σπίτι, αφού εκεί έσπασαν από πέτρες τα τζάμια του παιδικού δωματίου, τη στιγμή μάλιστα που βρισκόταν μέσα ένα κοριτσάκι, ευτυχώς χωρίς να πάθει τίποτα. Την ώρα εκείνη, στο χώρο του "Ρεσάλτο", βρίσκονταν 15 συντρόφισες και σύντροφοι, οι οποίες/οι απάντησαν δυναμικά στην επίθεση των φασιστών. Όλη την ώρα της επίθεσης, οι δυνάμεις της αστυνομίας που ήταν παρούσες, είχαν πλήρως ανεκτική στάση απέναντι στους φασίστες και δεν προσήγαγαν μετά κανέναν. Την ίδια ώρα, στην περιοχή του Κορυδαλλού, πραγματοποιούταν αντιφασιστική συγκέντρωση. Ωστόσο, μετά το συμβάν αυτό, το "Ρεσάλτο" κάλεσε συγκέντρωση και πορεία, η οποία έγινε με τη συμμετοχή περίπου 400 ατόμων. Η πορεία κατευθύνθηκε στους γύρω δρόμους σβήνοντας τα συνθήματα των φασιστών και φωνάζοντας συνθήματα, ενώ ασφαλώς περιμετρικά της υπήρχαν πλέον ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Η επίθεση των φασιστών δεν έμεινε αναπάντητη και σκοπός του μαχητικού αντιφασιστικού αγώνα είναι να μη μένει τίποτα αναπάντητο.
Αλληλεγγύη στον αντιεξουσιαστικό χώρο "Ρεσάλτο"
Μαχητικός αντιφασισμός παντού

σχετικό βίντεο με την επίθεση των φασιστών και την αντιφασιστική πορεία που ακολούθησε: http://www.dailymotion.com/video/x1abj6v

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου