Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Το σημερινό έπος αντίστασης και αλληλεγγύης

Θα μπορούσαν να γραφτούν πάρα πολλά πράγματα για όσα συνέβησαν και συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα.
Το σημαντικό είναι πως μία έξυπνη καταδρομική επίθεση 100 περίπου συντρόφων έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο τις δυνάμεις καταστολής και η Βίλλα Αμαλίας ανακαταλήφθηκε έστω και για λίγο.
Η άμεση εκκένωσή της σήμανε την κατάληψη των κεντρικών γραφείων της κατάπτυστης ΔΗΜΑΡ και η ελληνική αστυνομία ήταν αναγκασμένη πλέον να επιδωθεί σε ένα όργιο καταστολής που τελικά κορυφώθηκε με την εκκένωση και της κατάληψης Σκαραμαγκά και την εκεί σύλληψη άλλων επτά συντρόφων.
Αυτό όμως που αποδείχθηκε σήμερα είναι πως ο αντιεξουσιαστικός πολιτικός χώρος έχει πάνω απ΄ όλα ψυχή να διεκδίσει, να συγκρουστεί, να σταθεί αλληλέγγυος. Δε χρειάζεται καμία κάλυψη για να δείξει πως ξέρει να αγωνίζεται με τον τρόπο που έχουν ξεχάσει πλέον άλλοι πολιτικοί χώροι.
Ας ανεβάσουν όσο θέλουν τον πήχυ της καταστολής οι Σαμαροδένδιες, οι Σαμαράδες και οι θλιβεροί Καμίνηδες. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το θάρρος και την αποφασίστικότητα ενός πολιτικού χώρου που ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω απο βουλευτικές ασυλίες, κρατικές χρηματοδοτήσεις, τηλεοπτικά παράθυρα και όλα τα υπόλοιπα που χαρακτηρίζουν αυτό το σάπιο σύστημα που θέλει να δείξει πως επιδιώκει την αυτοκάθαρσή του μέσω της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ.
Αυτό το θάρρος και η έκφραση της αλληλεγγύης είναι που τους άφησε όλους αμήχανους: τους μπάτσους που έτρεχαν να επιδείξουν την πυγμή τους κουβαλώντας τα πάνοπλα εκάμ, την κυβέρνηση που μέσω Δένδια φρόντισε για άλλη μια φορά να δηλώσει πιστή στην ακροδεξιά ρητορική και πολτική. Επίσης, άφησε αμήχανο τον Σύριζα, που για άλλη μια φορά χάθηκε μεταξύ του άθλιου χιούμορ περί Βίλλας του Τσίπρα στη Φλώρινα, της αναφοράς περί "βαλτών και δεν ξέρω τι άλλο" του Παπαδημούλη καθώς και της ομιλίας Διαμαντόπουλου αλλά και της ανακοίνωσης της νεολαίας του Σύριζα. Το ΚΚΕ τα γνωστά. Η χ.α., σκάζοντας από το κακό της που δε θα ασχολείται το γυαλί της τηλεόρασης σήμερα με τα κοκοριλίκια των βουλευτών της, αδημονεί να τελειώνει η αστυνομία με τις καταλήψεις χωρίς όμως κάμερες και τυμπανοκρουσίες.
Δε θα τελειώσουν τόσο εύκολα. Και το κυριότερο, ας γνωρίζουν πως το μόνο που θα καταφέρουν χτυπώντας τις καταλήψεις θα είναι να προσαρμοστούν οι αναρχικές/αντιεξουσιαστικές πρακτικές οργάνωσης και δράσης στις παρούσες συνθήκες πολύ πιο γρήγορα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου