Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Για άλλη μια φορά, ποιός θα μας φυλάει από τους "φύλακες";

Συνέβη κι αυτό: οι συνάδερφοι ασφαλίτες του πρώην προϊσταμένου του τμήματος δίωξης ναρκωτικών του Βόλου έφτασαν ως τη Θεσσαλονίκη για να του συμπαρασταθούν στα δικαστήρια. Ο αστυνομικός αυτός έχει συλληφθεί, όπως και άλλοι συνάδερφοί του από το Αγρίνιο και τη Θεσσαλονίκη, για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.
Για άλλη μια φορά, όλα αυτά δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί -και όχι απλά συνυπάρχει με κάτι άλλο- στους κύκλους της ελληνικής αστυνομίας. Αυτός ο μηχανισμός είναι επικίνδυνος ακόμα και για τις ίδιες τις αστικοδημοκρατικές δυνάμεις, όσο και αν αυτές σήμερα τον χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα χτυπώντας κάθε κίνηση αντίστασης και δίνοντας πόντους σε ό,τι πιο αντιδραστικό έχει ξεχυλίσει από τους γεμάτους υπονόμους της ελληνικής κοινωνίας.
Τέτοιοι άνθρωποι λοιπόν έχουν την εξουσία πάνω στις ζωές μας στην καθημερινότητά μας, έχοντας το δικαίωμα της προσαγωγής, της σύλληψης, της απαγόρευσης μιας συγκέντρωσης. Αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος να είμαστε με την ψυχή μας αντιεξουσιαστές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου