Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

διεθνής αλληλεγγύηΚάλεσμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα από Λυών, Γαλλία / 29 Ιουνίου 17:30 πλατεία Terreaux
Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Οι επιθέσεις των μπάτσων και των φασιστών πολλαπλασιάστηκαν τις τελευταίες βδομάδες ενάντια στους μετανάστες, στους ανθρώπους που αγωνίζονται και στα στέκια. Αυτή η καταστολή και η έξαρση έρχονται παράλληλα με μία επίθεση χωρίς προηγούμενο στις συνθήκες διαβίωσης αυτού του λαού, προερχόμενη από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρόμοια μέτρα είναι σε τροχιά εξάπλωσης σε όλη την Ευρώπη. Δεν θα το αποδεχτούμε και καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Λυών, αυτή την Τετάρτη 29 Ιουνίου 17:30 στην πλατεία Terreaux. Παράλληλα, οι Έλληνες ομόλογοί τους δημιουργούν αδιέξοδα, τα οποία αποσκοπούν στην αποδοχή κάθε δανείου. Στη Γαλλία τα μίντια συνεχίζουν την προπαγάνδα τους σχετικά με την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων λιτότητας που ‘αξίζουν’ οι Έλληνες, κρύβοντας την αληθινή διάσταση των γεγονότων. Οι τράπεζες συνεχίζουν να λεηλατούν τον ελληνικό λαό. Οι κυβερνώντες μας, είτε σε ευρωπαϊκή είτε σε γαλλική κλίμακα, έπαιξαν ενεργό ρόλο στο να στηθεί αυτό το σχέδιο. Οι τελευταίοι, μαζί με το ΔΝΤ, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τους πιο στυγνούς εκβιασμούς ως μέτρο εξαναγκασμού  για την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας.
Το Κράτος θεώρησε ότι δεν συνέφερε τις τράπεζες ούτε και τις ασφαλιστικές να πληρώσουν την κρίση και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να βοηθάει τις ίδιες τράπεζες που οδηγούν τον ελληνικό λαό προς τη φτώχεια. Ευτυχώς η ελληνική αντίσταση είναι ενεργή κι ένα μέρος του πληθυσμού παραμένει ανυπότακτο. Στις 28 και 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί μία νέα γενική απεργία, 48ωρη αυτή τη φορά. Αναμένεται μία τεράστια κινητοποίηση καθώς και η περικύκλωση της βουλής στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα όπου θα ψηφίζεται ένα εξοντωτικό σχέδιο λιτότητας, που περιλαμβάνει μειώσεις μισθών, αυξήσεις φόρων και τεράστια ιδιωτικοποίηση δημοσίων υπηρεσιών. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα αποτελεί το πρώτο μέτωπο στην Ευρώπη σε ό,τι έχει να κάνει με την επίθεση του κεφαλαίου: σχέδια λιτότητας, αστυνομική καταστολή, επιθέσεις φασιστών και παρακρατικών. Παράλληλα, οι λαϊκές αντιστάσεις, προερχόμενες από αυτοδιαχειριζόμενες πρωτοβουλίες στην πλειοψηφία τους, αυξάνονται με μεγάλο ρυθμό. Οι αγώνες είναι δύσκολοι και επικίνδυνοι, αλλά οι μάζες που βρίσκονται σε διαρκή μάχη συνεχίζουν να αγωνίζονται περισσότερο από ποτέ, οργισμένες και αποφασισμένες. Το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα, όποιο κι αν είναι, θα είναι καθοριστικό για το σύνολο του αντικαπιταλιστικού αγώνα.
Αντιστεκόμενος, ο ελληνικός λαός μας θυμίζει ότι είναι απαραίτητο να οπλιστούμε με κουράγιο και να δείξουμε την αταλάντευτη αλληλεγγύη μας στα αγωνιζόμενα αδέρφια μας. Αυτή η μάχη μας αφορά όλους. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να την δώσει μόνος! Ως απάντηση στο κάλεσμα συντρόφων από την Ελλάδα, η διοργάνωση μίας βραδιάς αλληλεγγύης, την Πέμπτη 24 Ιουνίου, μας επέτρεψε να ενημερώσουμε άτομα, να συγκεντρώσουμε χρήματα και να δημιουργήσουμε δεσμούς. Κατά τη διάρκεια αυτής της βραδιάς αποφασίστηκε η οργάνωση μίας  δεύτερης δράσης αλληλεγγύης στη Λυών, την ημέρα της γενικής απεργίας στην Ελλάδα. Επειδή η αλληλεγγύη ήταν και θα είναι το πρώτο από τα όπλα μας· επειδή κανένας αγώνας δεν είναι απομονωμένος· επειδή από τη Λυών ως την Αθήνα δεν ανεχόμαστε και δεν θα ανεχτούμε κανένα λόγο ή πράξη ρατσιστικού και φασιστικού μίσους:
-Καλούμε όλα τα άτομα να απαντήσουν στο κάλεσμα διεθνούς αλληλεγγύης, με μέσα που θεωρούν κατάλληλα· Καλούμε επίσης σε συγκέντρωση αυτήν την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 17:30 στην πλατεία Terreaux· Τέλος, καλούμε σε παρόμοιες συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις για την Τετάρτη 29 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας στην Ελλάδα.
Η αλληλεγγύη, το όπλο των λαών!
(αναδημοσίευση)
ΓΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου