Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ενημέρωση για την πορεία αλληλεγγύης στην κουρδική αντίσταση και αυτοργάνωση στην Αθήνα

Με μία πορεία αλληλεγγύης στην αντίσταση και αυτοοργάνωση των κουρδικών περιοχών και εναντίωσης στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας ολοκληρώθηκε στην Αθήνα (το Σάββατο 13/2) η Κοινή Εβδομάδα Δράσεων, που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 13 Φεβρουαρίου. 
Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 400 αναρχικοί/ελευθεριακοί. Η πορεία ξεκίνησε από το Μοναστηράκι, πέρασε από την Ομόνοια και στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σταδίου βρήκε μπροστά της ένα τείχος από διμοιρίες των ΜΑΤ.
Τελικά, έγινε εφικτό η πορεία να συνεχίσει επί της Σταδίου και, μέσω της οδού Πεσματζόγλου, να φτάσει στα Προπύλαια. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στην πορεία να φτάσει ως το Σύνταγμα, όπου εκεί θα συναντούσε την πορεία των κούρδων και τούρκων αγωνιστών, η οποία κατέφτασε από την Αγία Παρασκευή. Και αυτή η πορεία είχε κοπεί από τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά έγινε εφικτό να προσεγγίσει το Σύνταγμα από παρακαμπτήριους δρόμους.
Μετά το τέλος της πορείας, μεγαλύτερες ή μικρότερες ομάδες συντρόφων έφτασαν στο Σύνταγμα συναντώντας την πορεία των τούρκων και κούρδων αγωνιστών και στη συνέχεια πορεύτηκαν από κοινού προς την Τουρκική Πρεσβεία. Στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Ρηγίλης, η πορεία ανακόπηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ.
Στην Κοινή Εβδομάδα Δράσεων συμμετείχαν ομάδες και πρωτοβουλίες από εννιά πόλεις της Ελλάδας, πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις αλλά και άλλες μορφές δράσεων. Η εβδομάδα αυτή κατέδειξε το ενδιαφέρον αλλά και τη διάθεση για έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη από ένα μεγάλο τμήμα των αναρχικών/ελευθεριακών σε όλη την Ελλάδα.
Έχει πολύ μεγάλη αξία πως η Κοινή Εβδομάδα Δράσεων αγκαλιάστηκε από αρκετούς/ές συντρόφους/ισσες, οι οποίοι/ες συνέβαλαν με τον δικό τους ο/η καθένας/μία τρόπο.
Η αναρχική διεθνιστική αλληλεγγύη μπορεί να διαμορφώσει ένα δυνατό ιστό συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων που αντιστέκονται και αγωγίζονται, μεταξύ εκείνων των τμημάτων των λαών που εξεγείρονται απέναντι σε κάθε καταπιεστικό θεσμό στο χώρο της Μεσογείου.
 
Σε Ελλάδα, Τουρκία και Συρία
Αγώνας για τη γη και την ελευθερία

ομάδα ελευθεριακών κομμουνιστών
15/2/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου