Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Μην περιμένεις πια, όλα τελειώσανε...

Θέλουν να επιβάλλουν τη μιζέρια, την ανέχεια, την ανασφάλεια.
Δε χορταίνουν φράγκα. Μετά την περαίωση, έρχεται η επιβολή δημοτικών τελών (και) για τους πρόσφατα νομιμοποιημένους ημιυπαίθριους.
Το κράτος αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από φορομπήχτης, μπάτσος και εργολάβος.
Ένα κράτος άχρηστο για εμάς και χρήσιμο μόνο για τα αφεντικά που θέλουν να μειώσουν κι άλλο το εργατικό κόστος και τους μεγαλοεπενδυτές που θέλουν να αλωνίζουν σε ό,τι σχετίζεται με τη θάλασσα μέσω fast track.
Η εξέγερση πρέπει να περάσει πια τη θάλασσα αυτή. Το επίθετο fast πρέπει να συνοδεύει άλλες λέξεις, πιο επώδυνες γι΄ αυτούς.
Αν ο αραβικός κόσμος αυτήν την περίοδο έχει κατακλυστεί από μεγάλες ή μικρότερες εξεγέρσεις για την αποτίναξη πολυετών βάναυσων καθεστώτων, ο ευρωμεσογειακός κόσμος οφείλει να ξεμπερδεύει με τους δικούς του λογαριασμούς πρωτού βρεθεί να κυβερνάται από νεο-ολοκληρωτικές δικτατορίες.
Όσο και αν θέλουν να μας πείσουν πως δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε και πως όλα τελειώσανε, η απάντηση βρίσκεται στην καθημερινή δράση μας. Κι αν η εξέγερση φαντάζει δύσκολη και μακρινή, εμείς δεν έχουμε παρά κάθε μέρα να προετοιμάζουμε τους τόπους που θα βρει γόνιμο έδαφος...
Τ.Κ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου