Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Πρόσω ολοταχώς για χουντοποίηση

Η προφυλάκιση της συντρόφισας Φ.Μάγιερ, η απαγόρευση κυκλοφορίας και συνάθροισης αγροτικών μηχανημάτων στις Σέρρες και η επικήρυξη του καταζητούμενου Β.Παλαιοκώστα αποτελούν τρία διαφορετικά περιστατικά. Ωστόσο, όλα μαζί συνθέτουν την εικόνα της σύγχρονης κατασταλτικής βαριάς σκιάς που επιχειρεί το κράτος να απλώσει πάνω από την κοινωνία.
Προφυλακίσεις με ανύπαρκτα στοιχεία και με ενοχοποίηση την κατοχή εντύπων που έχουν κείμενα φυλακισμένων πολιτικών κρατουμένων, αστυνομική απαγόρευση προς "αποφυγήν διασαλεύσεως της τάξεως", επικήρυξη με ένα εκατομμύριο ευρώ ενός καταζητούμενου ανθρώπου τη στιγμή που ισχυρίζονται πως δεν έχουν λεφτά τα ταμεία τους.
Η σκιά της καταστολής όμως ενδυναμώνεται πάνω από τον καθέναν μας με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για αυστηρή ποινικοποίηση της μη πληρωμής εισητηρίων και διοδίων. Παντού θα υπάρχει μια ομάδα μπάτσων για να σε συλλάβει και να σε τιμωρήσει.
Εδώ λοιπόν πλέον έχουν πέσει τα δημοκρατικά προσχήματα και επιβάλλεται σταδιακά ένα καθεστώς απόλυτης ανελευθερίας.
Είναι αυτό το ανάλγητο κατασταλτικό καθεστώς που έχει φτάσει τους κατοίκους της Κερατέας να αγωνίζονται με μολότωφ και οδοφράγματα. Είναι αυτό το ανάλγητο καθεστώς που θα οδηγήσει αρκετές χιλιάδες ακόμα ανθρώπων να ριζοσπαστικοποιήσουν ακόμα περισσότερο τη δράση τους απέναντι στους νομικούς και αστυνομικούς μηχανισμούς καταστολής.
Νομίζουν πως θα ξεμπερδέψουν με νομοθετήματα, προφυλακίσεις, απαγορεύσεις και επικηρύξεις. Όμως πλέον στην ελληνική επικράτεια υπάρχει ένα ρεύμα κοινωνικής ανυπακοής που δεν ανακόπτεται εύκολα. Κι αν κάνει και περάσει αυτά τα εμπόδια, τότε θα είναι ακόμα πιο ορμητικό...
Τ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου