Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ο καθόλου τυχαίος ξυλοδαρμός των εργαζομένων/συνδικαλιστών


Την περασμένη Παρασκευή, τα ΜΑΤ χτύπησαν με ιδιαίτερη βιαιότητα τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους, δημοτικούς υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς, στην πλατεία Συντάγματος. Δεν αρκέστηκαν απλά να προστατέψουν τους τροϊκανούς από τις διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων ενάντια στο καθεστώς διαθεσιμότητας και στις απολύσεις αλλά έστειλαν και δύο κορυφαία στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο στήθος και στο κεφάλι.
Η επίθεση αυτή αποτελεί ένα ορόσημο. Δεν είναι ότι δεν έχουν ξαναχτυπήσει απεργούς εργαζόμενους. Ούτε είναι μία από τις πιο βίαιες επιθέσεις της ελληνικής αστυνομίας. Αποτελεί ωστόσο την πιο βίαιη και στοχευμένη επίθεση που δέχεται το κομμάτι των εργαζομένων που αντιστέκεται στα μέτρα, τα οποία επιβάλει η μνημονιακή κρατική πολιτική και η κυρίαρχη θρησκεία του νεοφιλελευθερισμού. 
Πλέον, οι συνδικαλιστικοί αγώνες είναι υπό διωγμόν και οι συνδικαλιστές που δεν ακολουθούν τις γραμμές των κυρίαρχων κομματικών μηχανισμών αντιμετωπίζονται άμεσα με κατασταλτική βία. Επίσης, η απειλή της αργίας ή και της απόλυσης για κάθε κρατικό υπάλληλο κρέμεται πάνω από το κεφάλι του ακόμα και σε περίπτωση εκκρεμοδικίας. 
Τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής έρχονται να αποδείξουν με καθολικό τρόπο την εξελισσόμενη επιχείρηση τρομοκράτησης της κοινωνίας από το κράτος, διεκδικώντας το ίδιο ένα όλο και πιο αυταρχικό και καταπιεστικό ρόλο.

Κ.Φ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου