Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ανθρωπινότητα ενάντια στην αποκτήνωση



Αν τύχαινε και οι μπάτσοι δεν συλλαμβάνανε το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, οι ρουφιάνοι των μμε θα άφηναν την ιστορία σε ένα επίπεδο οπαδικού ή γκομενικού τσαμπουκά.
Η ανοχή των παρόντων μπάτσων στο συμβάν μέχρι τη στιγμή που χρησιμοποιήθηκε θανάσιμα μαχαίρι και η σύλληψη μόνο του κύριου δράστη μέχρι σήμερα οδήγησαν σε ένα ξεδίπλωμα την εμφυλιοπολεμική συνθήκη που δεν κυοφορείται απλά, αλλά πλέον ξεσπά σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας και πόλεις και χωριά της Ελλάδας.
Οι νεοναζήδες κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους: προκαλούν εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις μεταξύ των φτωχών στις λαϊκές γειτονιές, στις επαρχιακές πόλεις και στα χωριά, προστατεύοντας έτσι τους εχθρούς της κοινωνίας και του λαού, αυτούς που έχουν εξαπολύσει έναν ανηλεή πόλεμο στην κοινωνία και στις τάξεις των εκμεταλλευόμενων.
Πλέον δεν χωρά καμιά δικαιολογία για όποιον στηρίζει τους φασίστες. Ο αποσυντιθέμενος μικροαστισμός παράγει ένα πάρα πολύ επικίνδυνο απόβλητο: αυτό της αποκτήνωσης. Και να είμαστε σίγουροι πως υπάρχει ένα σοβαρό κομμάτι της κοινωνίας που έχει αποκτηνωθεί και θα στηρίζει τους μπράβους της χρυσής αυγής για ένα πιάτο φακή, για ένα εικοσάευρω, για μια κωλοδουλειά σεκιουριτά το πολύ.
Αυτός είναι ένας πόλεμος γενικευμένος. Είναι ένας πόλεμος ανάμεσα στο κομμάτι που έχει αποκτηνωθεί και διαρκώς αποκτηνώνεται όλο και περισσότερο (και σε αυτό δεν ανήκουν μόνο έλληνες) και στο κομμάτι που αναζητά να διατηρήσει και να τονίσει την ανθρωπινότητά του, όπως πολύ σοφά έλεγε κάποτε ο Μπακούνιν. Αυτό πολύ απλά σημαίνει διαρκής σύγκρουση μεταξύ ενός ανθρώπινου πολιτισμού και της κτηνώδους βαρβαρότητας.
Ας μην περιμένουμε τα νέα δημοσκοπικά «ευρήματα» ή να δούμε αν η κάθε σκατοκυράτσα ή κουραδόμαγκας πιτσιρικάς θα συνεχίσει να τους στηρίζει. Αυτό που πρέπει άμεσα να γίνει είναι να είμαστε εμείς διαρκώς στο δρόμο, όχι όμως μόνο με αντιφασιστικό περιεχόμενο αλλά με την ευρύτερη θέση που έχουμε για την υπεράσπιση και ανάδειξη της ανθρωπινότητας.
Να πλημμυρίσει αύριο η Νίκαια από αντιφασίστες
Να οργανώσουμε τώρα αντιεξουσιαστικές ομάδες και πυρήνες μαχητικού αντιφασισμού σε κάθε περιοχή, σε κάθε πόλη, στα χωριά!

Τ.Κ.



2 σχόλια:

  1. στα χωριά;;; τρελάθηκες καλέ; θα μας φάνε λάχανο οι παλιόβλαχοι! άκου στα χωριά! είπαμε ρομαντισμός, αλλά εσύ το ξεκώλιασες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο αντιφασίστες είναι κάποιος όταν ταυτίζεται με όσα λέει ο ...Σαμαράς περί θεωρίας 2 άκρων και ταυτίζει ναζισμό και κομμουνισμό? Οι αναρχικοί/αντιεξουσιαστές δεν λένε ότι ο σοσιαλισμός/κομμουνισμός είναι κόκκινος φασισμός δικαιώνοντας με αυτό τον τρόπο το Σαμαρά να διαλύσει τα 2 άκρα του φασισμού, όπως λέει? Πόσο αντιφασίστας είσαι όταν ταυτίζεις Στάλιν και Χιτλερ? Όταν ταυτίζεις τον Βελουχιωτη με τους χίτες και ταγματασφαλίτες(http://anarchypress.wordpress.com/2012/09/13/%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5-%CE%BB-%CE%B1-%CF%83-%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BA/)? Πόσο αντιφασίστες είστε όταν συμμετείχατε στα "αγανακτισμένα" φασιστοπάρτυ στις πλατείες και βγάζατε κοινά πλαίσια περί "κατάργησης όλων των κομμάτων και συνδικάτων"(ακόμα και των αναρχοσυνδικαλιστικών????!!!). Ποιανού κόμματος ιδεολογία είναι το ακομμάτιστο, η αποπολιτικοποιηση, το ανέμισμα μόνο ελληνικών σημαιών, το "όλοι Έλληνες είμαστε", "το έξω τα συνδικάτα και τα κόμματα"? Μα φυσικά της Χρυσής Αυγής! Κάποια αυτοκριτική δεν θα γίνει επιτέλους?
    Ένας αντιφασίστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή