Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Μια ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες από εργαζόμενους στους δήμους της Καρδίτσας

φωτογραφία ισπανών απεργών ανθρακωρύχων


Αναδημοσιεύουμε εδώ μία επιστολή των εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού Καρδίτσας προς τους πολίτες. Η νέα 48ωρη απεργία που έχει εξαγγελθεί από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ ενόψει της ψήφισης των νέων μέτρων ας είναι ένα ακόμα βήμα προς μία ριζοσπαστική εξεγερτική προοπτική. Είναι γνωστό βέβαια πως ό,τι είναι να γίνει προς μια τέτοια κατεύθυνση, το πιθανότερο δεν πρόκειται να έχει "ραντεβού" με τέτοιου είδους απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά θα ξεσπάσει -αν ποτέ ξεσπάσει- απρόβλεπτα και αυθόρμητα. Ωστόσο, κάθε πράξη και εμπειρία αγώνα μπορεί να αποτελέσει και ένα άνοιγμα για κάτι περισσότερο...


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Συμπολίτες,
Οι εργαζόμενοι στους Δήμους όλου του νομού Καρδίτσας σας καλούμε να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ μαζί για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια. Ζητούν θυσίες από το λαό, εκβιάζοντας το λαό, οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, κόβοντας τους ήδη πενιχρούς μισθούς και τις συντάξεις, διαλύοντας την δωρεάν Παιδεία, Υγεία και κάθε κοινωνική παροχή που συνταγματικά οφείλει κάθε κυβέρνηση να παρέχει στον πολίτη. Με την εφαρμογή του νέου πακέτου μέτρων των 14,5 δις που επιβάλλεται από τους ξένους δυνάστες οδηγούν όλους τους Δήμους της χώρας σε οριστικό κλείσιμο. Σκοπός τους η ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών με χαρακτήρα πλέον κερδοσκοπικό και όχι κοινωνικό... Παιδικοί Σταθμοί, Καθαριότητα, Κ.Α.Π.Η., Κ.Ε.Π., Αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα, Ηλεκτροφωτισμός, πράσινο κ.λπ. Δεν αποκαλύπτουν όμως στην τοπική κοινωνία το τεράστιο κόστος που θα φέρει η ιδιωτικοποίηση όλων αυτών στην τσέπη του ήδη εξαθλιωμένου Δημότη. Υπέρογκη αύξηση Δημοτικών τελών,υψηλά τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς …πληρωμή για τα πάντα…Ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των Δήμων καταργείται ανεπιστρεπτί. Στόχος το κέρδος !!! Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και άλλοθι για κανέναν μας. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους δηλώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν. Οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, χωρίς να είναι αυτός ο στόχος τους, γνωρίζουμε ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα και ταλαιπωρία. Ωστόσο ζητάμε την κατανόησή σας καθώς αυτά θα είναι προβλήματα πρόσκαιρα, σε σχέση με τα μελλοντικά, μόνιμου χαρακτήρα, που θα προκύψουν από τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και ακύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω των νέων μέτρων και την ουσιαστική διάλυση του κοινωνικού κράτους. Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν μόνο εμάς. Υπό τη μορφή ντόμινο θα πλήξουν όλο το κοινωνικό σύνολο, γι’ αυτό ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η υλοποίησή τους είναι ο ενωτικός αγώνας ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!! Απαίτησή μας είναι να σταματήσει εδώ και τώρα ο εκβιασμός των εργαζομένων, των συνταξιούχων, του κοινωνικού συνόλου πριν σπάσει κάθε συνεκτικός κοινωνικός δεσμός. Ας πληρώσουν επιτέλους αυτοί που δημιούργησαν το χρέος με τις επιλογές τους, ας πληρώσουν οι φοροφυγάδες, ας πληρώσουν οι αγορές που σκόπιμα δημιουργούν κρίσεις στα κράτη με μόνο στόχο την κερδοσκοπία. Σ΄ αυτή τη μάχη σας θέλουμε μαζί μας. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι χωρίς εξαίρεση: Εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, κοινωνικοί φορείς, φοιτητές, μαθητές και γονείς.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΕΧΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ.

Μπορούμε να αντισταθούμε στην πολιτική που καταστρέφει τη ζωή μας, υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας και μας οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση. Γνωρίζετε καλά πως για να περάσουν τα μέτρα προσπαθούν να στρέψουν τον ένα απέναντι στον άλλο ώστε να παραλύσουν τις αντιστάσεις μας. Οι μεγαλοδημοσιογράφοι των Μ.Μ.Ε., μας βγάζουν όλους ένοχους για την κρίση εκτός από τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεργολάβους και τα τσιράκια τους. Σηκώστε το ανάστημά σας, υπερασπιστείτε μαζί μας τον τόπο σας και τις ζωές σας.

ΦΙΛΕ ΔΗΜΟΤΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ... ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ… !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου