Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Εικοσιέξι συλλήψεις σήμερα στην Ιταλία


Σε εικοσιέξι συλλήψεις προχώρησε σήμερα η ιταλική αστυνομία για τις συγκρούσεις που έγιναν στη βόρεια Ιταλία εναντίον των τραίνων υψηλής ταχύτητας (TAV) τον περασμένο Ιούλη. Οι συλλήψεις έγιναν σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας (Τορίνο, Μιλάνο, Άστι, Ρομπασομέρο, κ.α.) και περιλαμβάνουν ανθρώπους που συμμετέχουν ενεργά σε επιτροπές του αγώνα, αναρχικούς συντρόφους και καταληψιές στέγης. Το κίνημα ενάντια στην κατασκευή αυτών των σιδηροδρομικών γραμμών (ΝΟ TAV) έχει μεγάλη ανάπτυξη στη γειτονική χώρα και στα τέλη του περασμένου Ιούλη συγκρούστηκε πολύ δυναμικά με τις αστυνομικές κατασταλτικές δυνάμεις του ιταλικού κράτους.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
Φ.Κ.

μερικά επιπλέον στοιχεία: έγιναν συντονισμένες έρευνες σε πολλά κοινωνικά κέντρα, στέκια και σπίτια συντρόφων σε όλη την ιταλία. Τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι οτι καταζητούνται ακόμα τρεις συντροφοι, εκτός από όσους έχουν ήδη συλληφθεί, κάποιοι εκ των οποίων κρατούνται προφυλακισμένοι και άλλοι σε κατ'οίκον κράτηση. Μία συντρόφισσα η οποία είναι έγκυος, κρατείται σε αστυνομικό τμήμα χωρίς ακόμα να έχει αποφασιστεί αν λόγω της κατάστασής της θα ενεργοποιηθεί η προβλεπόμενη προφυλάκισή της ή όχι.
Για την ιστορία, οι αρμόδιοι εισαγγελείς λέγονται Giuseppe Ferrando και Manuela Pedrotta, ενώ το γενικό πρόσταγμα το έχει ο Giancarlo Caselli, ο οποίος από τον Μάιο έχει αρχίσει το κυνήγι όσων εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο κίνημα της "ελεύθερης δημοκρατίας της Μανταλένα"
Γ. 
 
λινκ στα ιταλικά για πληροφορίες:     http://anarresinfo.noblogs.org/    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου