Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Κάπως έτσι θα αναποδογυρίσει κι ο κόσμος τους κάποια στιγμή...

Δεν μπορεί να χτυπούν και να μην παίρνουν την απάντηση που τους αξίζει. Είναι αυτοί που υπερασπίζονται σήμερα τη διάλυση των πάντων και την πλήρη υποδούλωση μιας κοινωνίας και μιας χώρας (με την έννοια του τόπου κι όχι ασφαλώς την εκάστοτε εθνικολάγνα ερμηνεία). Κι όλα αυτά για ένα σίγουρο μισθό. 
Οι διαρκείς συγκρούσεις στην Κερατέα, όπως και σήμερα άλλωστε, έχουν ξεφύγει από την υπόθεση της κατασκευής του ΧΥΤΥ και μόνο. Οι κάτοικοι δεν συγκρούονται με τα ΜΑΤ μόνο για να μην πάνε τα σκουπίδια στα μέρη τους και καταστραφεί μια περιοχή. Ο λόγος πλέον είναι απλός: εδώ υπάρχει πόλεμος!
Το ίδιο βέβαια πλέον συμβαίνει σταδιακά και με άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως για παράδειγμα με τους ναυτεργάτες του Πειραιά. Άοπλοι, βρέθηκαν να ξυλοφορτώνονται άγρια από αυτούς που κάνουν ό,τι κάνουν "για ένα σίγουρο μισθό". Όμως, κι εδώ τα "όρια" ξεπερνιούνται πλέον ΚΑΙ από τις δύο πλευρές. Γι΄ αυτό λοιπόν βρέθηκε το ασφαλίτικο αυτοκίνητο μία μέρα μετά αναποδογυρισμένο στο Πέραμα. 
Το ρεύμα της παραβατικότητας δεν έχει πλέον  να κάνει μόνο με το "δεν πληρώνω". Έχει να κάνει και με το "ανταπαντάω με τον ίδιο τρόπο όταν με δέρνουν". Κι όσες διμοιρίες και μηχανάκηδες να κατεβάσουν εκεί, όταν αυτό το ρεύμα γενικευτεί, δε θα μπορούν να τα βγάλουν πέρα. 
Κι εδώ θυμάσαι εκείνα τα παλιά λόγια που λένε:
"Κι όμως... Τίποτε δεν είναι σταθερό, το οικοδόμημα τρίζει.
Τούτες οι δύσκολες οι μέρες θα περάσουν.
Και φυλαχτείτε από την εκδίκηση,
όταν ολόκληρη η φτωχολογιά ξεσηκωθεί!"
Τ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου