Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Κάθε λύκος τρίχωμα αλλάζει

Δε θα μπορούσε να αργήσει κι άλλο η ανοιχτή εκδήλωση μίας κίνησης για τη διαμόρφωση ενός νέου κόμματος που να προσπαθεί, με αντιμνημονιακή εθνικοπατριωτική σημαία, να διεμβολίσει το υπάρχον κομματικό καθεστώς. Ο λόγος για τις φήμες ότι επίκειται νέος ευρύτερος πολιτικός-κομματικός φορέας, ο οποίος θα προκύψει από αντιμνημονιακές δροσοσταλίδες του αποξηραμένου πλέον κοινωνικά ΠΑΣΟΚ, την εθνικοπατριωτική Σπίθα του Μίκη και πολλούς άλλους σήμερα ανένταχτους.Ο στόχος λέγεται πως είναι η συντεταγμένη παρουσία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ασφαλώς, η αλίευση στελεχών και ψηφοφόρων δε θα μπορούσε να στοχεύει αλλού πέρα από τις αμεσοδημοκρατικές εκφράσεις που τους δύο τελευταίους μήνες έχουν εξαπλωθεί σε πάρα πολλές περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Δε θα μπορούσε από τον προγραμματικό του λόγο ένας τέτοιος νέος κομματικός φορέας να μην εμπεριέχει σε περίοπτη θέση την έννοια της άμεσης δημοκρατίας. Έτσι, για άλλη μια φορά, οι λάτρεις των πατριωτικών θεσμών θα βαλθούν να αλλοιώσουν και να ξεφτιλίσουν ό,τι γεννιέται από τα κάτω, ό,τι εδώ και μία τουλάχιστον δεκαετία έχει προωθηθεί επίμονα και επίπονα από αρκετούς κοινωνικοαπελευθερωτικούς σχηματισμούς που δρουν σε ορισμένες γειτονιές με συνέπεια καθημερινά και δίχως καμία πρόθεση κατάληψης καρέκλας. 
Η άμεση δημοκρατία, γέννημα της αρχαιοελληνικής πολιτικής ζωής, δεν αποτελεί ένα εύηχο πλήκτρο σε ένα κακοκουρδισμένο και άχρηστο αστικο-"δημοκρατικό" πιάνο. Η άμεση δημοκρατία αποτελεί θεμέλιο λίθο μίας πολιτειακής μορφής οργάνωσης, η οποία όσο δε θέτει κατ΄ επέκταση την ισότητα στην οικονομία, στο φύλο και τη φυλή, μπορεί να εκτραχινθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, ακόμα και με μία οποιαδήποτε εκκαθαριστική σφαγή ορισμένων σύγχρονων "Μηλίων". 
Θα δοκιμάσουν πολλά όλοι αυτοί οι εθνικοπατριωτικοί μηχανισμοί για να μαντρώσουν τον κόσμο και να χτυπήσουν κάθε κοινωνικοαπελευθερωτική πρακτική και πρόταγμα. Κανείς δεν ξέρει αν θα πετύχουν κάτι, αν και φαίνεται πολύ δύσκολο να το καταφέρουν. Όμως, να γνωρίζουν πως αν δεν βρέξεις τον κώλο σου, δε φτάνεις πολύ μακριά. Κι εμείς αυτό ξέρουμε πολύ καλά να το κάνουμε, αφού δεν τους έχουμε μόνο για να τους φυλάμε...
Φ.Κ.  

2 σχόλια: