Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Τελικά, πρωθυπουργός και πλασιέ είναι η ίδια δουλειά;

Αυτά που συμβαίνουν πλέον είναι τελείως εξωφρενικά. Ο Σαμαράς έχει πάρει σβάρνα με τα αεροπλάνα διάφορες χώρες, συναντά διαρκώς εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών και ψάχνει απεγνωσμένα επενδυτές και αγοραστές, τώρα που αρχίζει να ξεπουλάει κοψοχρονιά παραλιακές εκτάσεις, ξενοδοχιακές εγκαταστάσεις (κάποια Ξενία), σιδηροδρόμους, ό,τι μπορεί να φανταστεί κάποιος.
Προωθώντας ένα "πρόγραμμα" ξεπουλήματος της γης και των υπηρεσιών, περιμένει να λάβει την επόμενη "δόση". Μετατρέποντας τους έλληνες υπήκοους σε πληβείους, με κακοπληρωμένες σκατοδουλειές, ανεργία και χαράτσια που σταδιακά πρόκειται να τους οδηγήσουν στο να χάσουν ακόμα και το σπίτι τους ή το κτήμα στο χωριό, περιμένει να έρθουν οι μεγαλοεπενδυτές για να τους ξεζουμίσουν για τα καλά.
Σε αυτό το σχέδιο αφαίμαξης πόρων και ανθρώπων, αυτοί προασπίζονται την τάξη τους και τη θέση τους στη διεθνή φανερά αδίστακτη πλέον καπιταλιστική σκακιέρα. Έχουν το θράσσος, την ώρα που διαλύουν την κοινωνία μιας χώρας, να στρώνουν με ροδοπέταλα το δρόμο σε όσους έχουν πακτωλό χρημάτων για τους διορίσουν εκείνοι με τη σειρά τους τοπικούς τοποτηρητές τους.
Είναι εξωφρενικά όλα αυτά.
Είναι εξωφρενικό να τους στέλνουν ένα μέιλ, που να ζητά την απόλυση 22000 δημοσίων υπαλλήλων, και να συνεχίζεται η όποια διαπραγμάτευση "για τα λεφτά".
Είναι εξωφρενικό να γίνεται όλο αυτό το καψόνι με κάθε "δόση" και ακόμα να ακολουθείται ο ίδιος δρόμος για "να έρθουν τα λεφτά"¨.
Είναι τόσο ξεπουλημένο το αστικό σύστημα που πλέον δεν έχει σταματημό αυτή η κατρακύλα στην οποία μας οδηγεί.
Όμως πέρα από το τι κάνουν αυτοί, σημασία έχει τι κάνει αυτή η κοινωνία για να σταματήσει και τη δική της κατρακύλα μόνο και μόνο "για τα λεφτά"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου