Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Συλλήψεις απεργών, συγκρούσεις διαδηλωτών για την ανεργία...







Σε συλλήψεις απεργών προχώρησε η ισπανική αστυνομία σήμερα τα ξημερώματα, σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής ενεπλάκησαν διαδηλωτές στη Νάπολη της Ιταλίας. Η βασική σχέση πάνω στην οποία βασίζεται ο καπιταλισμός, η εργασία, μπαίνει και πάλι στο επίκεντρο.
Μεταξύ ανεργίας και εργοδοτικής τρομοκρατίας, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ελευθερίας. Εδώ δεν αναγνωρίζεται κανένα δικαίωμα. Εδώ αναγνωρίζεται μόνο το καθεστώς της μισθωτής σκλαβιάς από την οικονομία της αγοράς, που θέλει να κρατήσει την έννοια της ελευθερίας μόνο για πάρτη της και όπως η ίδια την αντιλαμβάνεται κακοποιώντας αυτή τη λέξη.
Είναι ζητούμενο οι αγώνες των εργατών, των ανέργων και των νέων να συναντιούνται μέσα και έξω από τους εργασιακούς χώρους, μπλοκάροντας την παραγωγή, μποϋκοτάροντας την κατανάλωση, χαλώντας την αλυσίδα της οικονομίας της αγοράς, αξιοποιώντας κοινωνικά την εργασία και όχι γιά χάρη της τσέπης των αφεντικών. Η μάχιμη ταξική δράση,η διαμόρφωση νέων ταξικών κοινοτήτων αγώνα, όπως τα αυτόνομα τοπικά εργατικά κέντρα, είναι εκείνα τα μέσα που μπορούν να δώσουν μία άλλη προοπτική. Ο δρόμος της ισχύος των εργατών είναι η ισχύς των δρόμων των εξεγερμένων...

                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου