Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Να γίνει το Ελληνικό νέα Κερατέα!

Αλητεία. Αυτή είναι η λέξη που ταιριάζει σε όσα κάνουν αυτοί που κυβερνούν με τα invest in Greece και το fast track.
To  Ελληνικό τελικά δεν προορίζεται για πάρκο, όπως "ευαγγελιζόταν" το αντιπολιτευόμενο ΠΑΣΟΚ, αλλά πρόκειται να δοθεί στους πετρελαιάδες του Κατάρ.
Καμία έγνοια για τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, κανένα σχέδιο για την έξοδο από αυτήν την τεράστια κοινωνική ανισότητα που εξωθεί χιλιάδες ανθρώπους στη φτώχια. Σημασία έχουν οι συγχωνεύσεις των τραπεζών για τη διατήρηση της κυρίαρχίας τους, τα κότερα και τα πετροδόλαρα των καταριανών, οι επενδύσεις που θα γίνουν για να μπορέσει το ντόπιο κεφάλαιο να ανακτήσει τα μειωμένα κέρδη του.
Οι κοινωνικές ανάγκες λοιπόν οφείλουν να επιβληθούν μέσα από την άμεση δράση. Οφείλουν να ξανατεθούν και να αρχίσουν να τίθενται σε άμεσους πειραματισμούς για την κάλυψή τους στους κοινωνικούς τόπους. Εμείς δεν έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο αλλά έχουμε τη διάθεση να πειραματιστούμε για να το βρούμε. Το μοναδικό δικό τους σχέδιο είναι η επιβολή μίας βαρβαρότητας εργασιακής και μεγαλοεπενδυτικής.
Τα σχέδιά τους για το Ελληνικό πρέπει να ανακοπούν με πολύμορφη αντίσταση, όπως κάνουν εδώ και τόσο καιρό οι κάτοικοι της Κερατέας και της ευρύτερης Λαυρεωτικής. Η Αττική πρέπει να ξαναβρεί τον χαμένο εαυτό της και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μέσα από το να ξαναβρεί τον χαμένο εαυτό της και η αρχαία έννοια της δημοκρατίας. Μέσα δηλαδή από τον καθημερινό αμεσοδημοκρατικό πειραματισμό και τη δράση που έχει αρχίσει εδώ και κάποια χρόνια να εμφανίζεται σε αρκετές συνοικίες της Αθήνας. Οι κάτοικοι λοιπόν των γύρω από το Ελληνικό περιοχών και οι τοπικές συνελεύσεις της ευρύτερης νότιας Αθήνας μπορούν προς αυτήν την κατεύθυνση να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο.
Φ.Κ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου