Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ο τυχαίος(;) θάνατος ενός καθαριστή



«Οι οδηγίες που έχουν δοθεί από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για εντατικοποίηση των ελέγχων στους κλάδους των συνεργείων καθαρισμού και της ασφάλειας-φύλαξης εναρμονίζονται πλήρως με τις προτεραιότητες που είχε θέσει το ίδιο το Σώμα στην Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων του για το έτος 2009, όπου έχουν συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό των στοχευμένων ελέγχων του τρέχοντος έτους οι συγκεκριμένοι κλάδοι επιχειρήσεων και μάλιστα με ειδική αναφορά σε συνεργεία που δραστηριοποιούνται σε δημόσιες υπηρεσίες».
Τραγικά συμβολικός ο θάνατος του Ερνάντ Αζίζ, που σκοτώθηκε καθαρίζοντας τα τζάμια σε κτίριο του Υπουργείου Μαύρης Εργασίας. Εργαζόταν αδήλωτος και ανασφάλιστος σε εργολάβο-δουλέμπορο που έχει αναλάβει τον καθαρισμό κτιρίων του υπουργείου. Η μάνα του; Ο πατέρας του; Τα αδέρφια του; Η γυναίκα του; Τα παιδιά του; Τον περιμένουν στην Αίγυπτο…
Κι οι μνήμες είναι πάλι στο Δεκέμβρη που ανέδειξε την υπόθεση της Κούνεβα και του δουλεμπορίου, των σκληρών ιδιοκτητών συνεργείων που πληρώνονται από εμάς (μέσω του κράτους) για να πλουτίζουν, των μίσθαρνων οργάνων τους που αναλαμβάνουν να εκτελέσουν τα συμβόλαια θανάτου, των φίλων-συνδικαλιστών που δεν λένε τίποτε.
Και το ζήτημα του δουλεμπορίου, μετά από τόσες εξαιρετικές προσπάθειες έφυγε μαζί με την επικαιρότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου