Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ο πολιτισμός τους είναι για τα σκουπίδια

Η προσπάθεια του κράτους να καταστήσει σκουπιδότοπο άλλη μία περιοχή της Αττικής δεν μπορεί να περάσει χωρίς να ανοίξει θέμα. Κάτοικοι της περιοχής και αλληλέγγυοι συγκρούστηκαν επί πολλή ώρα με τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής για να μην προχωρήσει η περαίωση του νέου ΧΥΤΑ στη θέση Οβριόκαστρο της Κερατέας.
Ο πολιτισμός τους δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πεπτικό σύστημα που μέσα από την αλυσίδα της παραγωγής και της αγοράς μεταβάλει τους φυσικούς πόρους σε σκουπίδια. Η παντελής έλλειψη σοβαρής πολιτικής απέναντι στα σκουπίδια, από την πλευρά του κράτους, είναι καταφανής. Όχι μόνο δε διστάζει να μετατρέπει λαϊκές περιοχές της Αττικής σε σκουπιδότοπους αλλά διαρκώς υποβαθμίζει τις υπηρεσίες καθαριότητας με απολύσεις προσωπικού, διαμορφώνοντας στην Αθήνα μια εικόνα παρακμής, που βέβαια αποτυπώνει την κατάσταση και την ψυχολογία στην οποία επιχειρεί να μας καθυποβάλει η κρατική εξουσία και οι συνεργαζόμενοι μεγαλοδημοσιογράφοι.
Ακόμα και τα προγράμματα ανακύκλωσης δεν αποτελούν τίποτα άλλο από μία τεράστια μπίζνα διαχείρισης παχυλών κονδυλίων προκειμένου να πλουτίζουν πολύ, εύκολα και γρήγορα ορισμένα λαμόγια που συνεργάζονται με τα όργανα της λεγόμενης "τοπικής αυτοδιοίκησης".
Ο πολιτισμός τους καθιστά σήμερα τις λαϊκές περιοχές αποθήκες κακοπληρωμένων εργαζομένων, ανέργων και σκουπιδιών, υποθάλπτοντας ταυτόχρονα την παρουσία της αντικοινωνικής εγκληματικότητας και της ξενοφοβίας για το ξύπνημα των αντιδραστικών ενστίκτων.
Οι συγκρούσεις στην Κερατέα αποτελούν άλλη μία απόδειξη πως αρκετές τοπικές κοινωνίες όχι μόνο δεν έχουν καμία διάθεση να αφήσουν αμαχητί το κράτος να ορίζει τις ζωές τους αλλά πλέον όλο και περισσότερο γίνεται συνείδηση πως το ίδιο και τα κατασταλτικά όργανά του δεν έχουν καμία κοινωνική νομιμοποίηση να το κάνουν.
Φ.Κ.   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου