Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Άλλο το κράτος, άλλο ...η Κερατέα!

Όταν μία κοινωνία θέλει να αντισταθεί και το κάνει, οι δυνάμεις ασφαλείας του κράτους είναι ανίκανες να την ισοπεδώσουν. Τα γεγονότα της Κερατέας, για ένατη μέρα πλέον, με συνεχή παρουσία κατοίκων της Λαυρεωτικής και αλληλέγγυων αλλά και με συμπλοκές με τα ΜΑΤ πολύ συχνά, αποδεικνύουν του παραπάνω λόγου το αληθές. Οι συγκρούσεις ενάντια στην κατασκευή νέου σκουπιδότοπου στην περιοχή του Οβριόκαστρου δε θα μπορούσαν να έχουν αυτήν την ένταση και διάρκεια αν ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας δεν είχε μία άμεση συνδρομή. Αυτό πλέον είναι ξεκάθαρο στο κράτος και γι΄ αυτόν τον λόγο μέσα στις δύο τελευταίες μέρες οι μπάτσοι δεν αρκούνται στις συμπλοκές στους περιφερειακούς δρόμους και στα χωράφια αλλά εφορμούν πλέον και μέσα στον οικιστικό ιστό εφαρμόζοντας το δόγμα της κρατικής τρομοκρατίας στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας.
Είναι ξεκάθαρο πως το κράτος, όταν δεν μπορεί να υποτάξει την κοινωνία, της επιτίθεται κατά μέτωπο. Σ΄ αυτό το σημείο αποδεικνύεται ξεκάθαρα πως άλλο πράγμα είναι το κράτος και άλλο η κοινωνία. Κράτος και κοινωνία δεν είναι πάντα "δύο σε ένα", το αποδεικνύει η Κερατέα. Το ίδιο συμβαίνει και στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις: επειδή είναι εμφανής ο μεγάλος βαθμός ριζοσπαστικοποίησής τους, το κράτος εξαπολύει τις δυνάμεις καταστολής στο σύνολο των κινητοποιήσεων και όχι σε εντοπισμένα σημεία εξαπολύοντας έναν ανοιχτό χημικό και βίαιο πόλεμο.
Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Λαυρεωτικής, αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται και δεν αφήνουν τις εικόνες του αύριο να τις φτιάξουν μόνο κακότεχνοι τεχνοκράτες και αχόρταγα αφεντικά.
Φ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου