Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ...

Όλη η Αθήνα αποπνέει μία περίεργη ένταση. Είναι ένα αίσθημα που απορρέει από πολλούς και που διαμορφώνει ένα σκηνικό παράξενο. Σαν κάτι να πρόκειται να συμβεί, σαν κάτι όλοι να περιμένουν αλλά να μην ξέρουν τι. Δεν έχει να κάνει με μία συγκεκριμένη κινητοποίηση, ούτε με ένα συγκεκριμένο νομοσχέδιο που η κυβερνητική κοινοβουλετική πλειοψηφία θα περάσει στη βουλή. Έχει να κάνει με το ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να ισχύει για πολλά αύριο, αλλά και με το ότι το επόμενο αύριο είναι τελείως άγνωστο.
Η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του ΟΣΕ σήμερα (φωτό: eleftheriakoi.blogspot.com)     







Η Αττική -και σίγουρα όχι μόνο-βγάζει έναν βρασμό ψυχής. Σήμερα, μία πορεία εργαζομένων, καθώς ανέβαινε την οδό Πειραιώς κατευθυνόμενη προς το Σύνταγμα, φώναζε όλη μαζί "να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η βουλή". Ποιος θα το πίστευε πως αυτό το "παραδοσιακό" αναρχικό σύνθημα θα φωναζόταν σήμερα με τόσο πάθος και από τόσον κόσμο... Πιο κάτω, κόντα στην πλατεία Μεταξουργείου, τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ παραμένουν κατειλημμένα από εκατοντάδες εργαζόμενους που κάνουν συνέλευση. Ακόμα και οι τριήμερες συγκρούσεις στην Κερατέα ενάντια στην κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ είναι σημεία των καιρών.
Η αστική τους δημοκρατία έχει σοβαρό πρόβλημα και το μέλλον είναι τελείως αβέβαιο για όλους και όλα. 
Η συγκροτημένη και μαζική παρουσία στην απεργία της 15ης Δεκέμβρη αποτελεί μία από τις μεγάλες απαντήσεις που οφείλουμε να δώσουμε στους δρόμους. Οι συνθήκες δεν απαιτούν από κανέναν να παίξει τον ρόλο του πυροκροτητή και επιτάσσεται η ανακοπή οποιουδήποτε επιδιώκει να υιοθετήσει τον ρόλο του πυροσβέστη. Ωστόσο,  η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα είναι στοιχεία που οφείλουν να δείξουν όλοι οι αγωνιζόμενοι ώστε να υπάρξει δίοδος από το τέλμα που μας έχει επιβάλει το σύστημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου