Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Δεν υπάρχει πλεον Παντ-ελεήμων...

Για άλλη μια φορά σήμερα οι φασίστες προσπάθησαν να δείξουν ότι είναι οι κυρίαρχοι της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα. Ο Μιχαλολιάκος άρχισε να κάνει δηλώσεις του τύπου "αν οι αντιρατσιστές κανονίζουν συγκεντρώσεις εδώ, εμείς θα κανονίσουμε συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων" και άλλες συναφείς φαιδρότητες, ενώ οι ελληνικές σημαίες ήταν περισσότερες σχεδόν και από τους ίδιους για λόγους εντυπωσιασμού. Την ξέρουμε όμως την ιστορία: οι πατριώτες είναι μια ζωή και οι μεγαλύτεροι δοσίλογοι, όπως οι πρόγονοί τους άλλωστε γερμανοτσολιάδες στην κατοχή. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ρουφιάνους στη δουλειά που είναι συνάμα και τα μεγαλύτερα λαμόγια.
Το μεταναστευτικό ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και χρησιμοποιείται ως δούρειος ίππος ενάντια στην άρθρωση ταξικού λόγου και σχέσεων. Τα εκατομμύρια των μεταναστών από ανατολή και νότο διαμορφώνουν μία ανισορροπία στις κοινωνίες, όπως είναι φυσικό με την εισροή τόσο μεγάλων πληθυσμιακών συνόλων σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Είναι σαφές πως οι κυρίαρχοι παίζουν αυτό το χαρτί καταστρέφοντας ολόκληρες χώρες, προκαλώντας το ξερίζωμα όλων αυτών των ανθρώπων, διαμορφώνοντας ένα τεράστιο διαθέσιμο εργατικό δυναμικό χωρίς καμία εργασιακή απαίτηση και προκαλώντας τριγμούς στις τοπικές κοινωνίες που μπορούν να ενισχύσουν φαινόμενα ρατσισμού. Ποιον οφελεί όλο αυτό το πράγμα; Σίγουρα όχι τις ριζοσπαστικές και επαναστατικές κατευθύνσεις που φαίνονται "ανήμπορες" ή "μη διατεθειμένες" να δουν το πρόβλημα που έχει ανακύψει. Κι εκεί έρχονται τα φασιστοειδή.
Σήμερα τελικά δεν έγινε η προβλεπόμενη αντιρατσιστική συναυλία στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Ας δει επιτέλους η αριστερά πώς θα αντιμετωπίσει κι αυτή το πρόβλημα με τα φασιστοειδή αντί να κατηγορεί κάθε φορά τους αναρχικούς για χουλιγκανισμό και τραμπουκισμό. Αν δε θέλει να τρώει αυγά και κλωτσιές και να ματαιώνει συναυλίες καταγγέλοντας τους φασίστες για ..."φασιστική συμπεριφορά", ας πάρει κι αυτή τα μέτρα της. Ο πόλεμος θα μαίνεται ακόμα πιο έντονος, θέλουμε δε θέλουμε...
Φ.Κ.

2 σχόλια:

  1. Δεν υπήρχαν σύνορα που δεν τα διαβαιναν οι άνθρωποι στους αρχαίους χρόνους.Ουτε στην εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που οι άνθρωποι μετακινούνταν με τα πόδια ή με κάρα.
    ΤΙΠΟΤΕ δεν θα εμποδίσει τους ανθρώπους να μετακινούνται είτε για λόγους φτώχειας είτε για λόγους πολέμων και φυσικών καταστροφών.Στην εποχή μας με τόσα μέσα μεταφοράς θα τους εμποδίσει ο "ΦΡΑΧΤΗΣ";

    Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να μετακινούνται. Τόσο απλά. Το μεταναστευτικό; Θα το λύσουν οι άνθρωποι που θα συνεχίδουν τις μετακινήσεις τους.
    Θα γίνουν τόσοι πολλοί οι πεινασμένοι και οι πρόσφυγες από πολέμους του τρίτου κόσμου όσους φράχτες και να φτιάξουν οι διαπλεκόμενοι εργολάβοι.ΤΟΣΟΙ πολλοί που θα μας χαλάνε την ησυχία του δεύτερου (τρομάρα μας) και του πρώτου κόσμου.Που τρώγαμε και κοιμόμαστε ήρεμοι .Οταν αυτόν τον ύπνο μας τον πλήρωναν με τις ζωές τους εκατομμύρια παιδιά του τρίτου κόσμου.

    Η μετανάστευση του 21 αιώνα είναι η εκδίκηση των πεθαμένων παιδιών του τρίτου κόσμου.
    Τα σύνορα έχουν τεέιώσει. Ας σκεφτούμε πως συλλογικά θα μοιραζόμαστε τις μπουκιές του φαγητού και την" ατομική" μας στέγη όσο θα συνεχίζονται οι μετακινήσεις των ανθρώπων για ένα κομμάτι ψωμί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕ ΠΗΡΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΓΙΑΤΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΦΡΑΧΤΗ ... ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΟΥΜΕ ... ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ(ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) Ή ΤΟ ΤΖΕΤ(ΤΥΝΗΣΙΑ) ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ...
    Χ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή