Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Επιτέλους, το κατήργησαν! Και νομίζουν πως γλύτωσαν;

Σήμερα, το εξουσιαστικό μπλοκ έδωσε ρέστα στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Πρόκειται για μία "μέρα-σταθμό", όπως είπε ο όλο και πιο εμετικός Πορτοσάλτε. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και ...Ντόρα ψήφισαν το νέο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια. Η αίθουσα γέμισε με γελάκια, αστειάκια και πανηγυράκια, αφού χρόνια τώρα όλοι τους λυσσομανούσανε να καταργήσουν το πανεπιστημιακό άσυλο. Δε θα μπορούσε βέβαια να το τολμήσει κανείς άλλος εκτός από μία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Με τις τηλεφωνικές συμφωνίες μεταξύ αρχηγών και την ψήφιση του νόμου, είχε αρχίσει ήδη η "σιδηρά κρατική πυγμή" να δείχνει τη διάθεσή της. Η εισβολή στην κατάληψη Container στην Πανεπιστημιούπολη της Αθήνας αποτελεί ένα πρώτο μήνυμα για το τι σημαίνει κατάργηση του ασύλου.
Με τα τελευταία γεγονότα της 48ης απεργίας και βλέποντας ένα αντισυστημικό ρεύμα συνεχώς να ανεβαίνει, τα αφεντικά, μέσω των πολιτικών υπηρετών τους, προσπαθούν να επιβάλουν ένα καθεστώς τρόμου και αστυνομοκρατίας. "Δημοκρατικές ελευθερίες" και "κοινωνικά δικαιώματα" πάνε στον αγύριστο, για το "καλό πάντα της πατρίδας", ό,τι δηλαδή πάνω κάτω έλεγαν και οι καραβανάδες της χούντας. 
Ο Δεκέμβρης από πάθημα θέλουν να δείχνουν πως τους έγινε μάθημα. Ο ρόλος που έπαιξαν οι τρεις κατειλλημένες πανεπιστημιακές σχολές τον Δεκέμβρη του 2008 δε θέλουν να ξαναπαιχτεί σε καμία νέα κοινωνική έκρηξη. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην συνδεθεί η όποια τυχόν κοινωνική έκρηξη με το αντισυστημικό ρεύμα και τους θύλακές του, γιατί αυτό είναι που απειλεί το τομάρι τους. Αν δε γίνει αυτό, η εγκληματικότητα και η τυφλή βία με το να τρώει ο ένας προλετάριος τον άλλον στους δρόμους είναι ο καλύτερος τρόπος για να μένει αλώβητο αυτό το συστημικό έκτρωμα που κατατρώει τον πλανήτη. 
Γελάνε λοιπόν θεωρώντας πως η συναίνεση που επιτυγχάνουν εκεί μέσα μπορεί να ανακόψει την αντισυστημική δράση στους κοινωνικούς χώρους, μεταξύ των οποίων και τα πανεπιστήμια. Νομίζουν πως θα αποφύγουν να δουν ξανά πράγματα που τους τρόμαξαν. Όμως, ο καιρός γαρ εγγύς και θα είναι και παλιόκαιρος...
Φ.Κ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου